Teknologia

Softatohtori Oy on keskittynyt Microsoft Windows-ympäristön ohjelmistoihin. Avainhenkilöstollä on työkokemusta eri Windows-järjestelmien tekniikoista ja IT-projekteista yli 15 vuoden ajalta, joten asiantuntemusta kaikenlaisista projekteista, ongelmatilanteista ja niiden ratkaisemisesta on kertynyt rutkasti.

Järjestelmien pohjana on relaatiotietokanta (SQL Server) ja käytettävä teknologia valitaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Useimmiten projektit toteutetaan käyttäen seuraavia tekniikoita: ASP.NET MVC 3/4, Entity Framework 4.1/5, Linq, Jquery.

Vaikka uudet projektit tehdäänkin nykyaikaisilla teknologioilla, Softatohtorin pitkä työkokemus takaa mahdollisuuden tukea pitkäikäisiä, vanhoilla tekniikoilla (kuten Web Forms/Com+ Components/Classic ASP) tehtyjä ohjelmistoja.

Visual Studio ja .NET Framework

Visual Studio on ohjelmistokehityksen IDE (Integrated Development Environment) eli kehitysympäristö, joka on ohjelmistokehityksen päätyöväline. Visual Studio tarjoaa hyvät työkalut ja edistyneet debug-ominaisuudet.

SQL Server

Microsoftin teknologioiden pohjana on ollut vuosikausia SQL Server. Tietokantaa liittyvä suunnittelu, toteutus, ylläpito ja vikaselvitys (mm. Profiler, suorituskykyongelmat, indeksointi ym.) on osa Softatohtori Oy:n osaamista. SQL Server -tietokantaohjelmisto on helppo ottaa käyttöön, tarjoaa hyvät työvälineet ja monipuoliset hinnoitteluvaihtoehdot. Pienillä ja keskisuurilla organisaatiolla riittää usein ilmainen SQL Server Express-versio.

Lue lisää SQL Server tietokannasta Microsoftin sivuilta: www.microsoft.com/express/sql/‎

ASP.NET MVC 3/4

Microsoftin MVC teknologia tarjoaa monia hyötyä perinteiseen WebForms-ratkaisuun verrattuna. Teknologia soveltuu hyvin myös nykypäivän tilanteeseen, missä käyttöliittymien toiminnallisuus on yhä useammin html 5 tai javascript-kirjastojen avulla suoritettavaksi.

Entity Framework

Entity Framework on kehys, joka tarjoaa valmiina paljon erilaisia teknologioita ja valmiita toiminnallisuuksia tietokannan päivittämiseen. Vuodesta 2008 kehitetty kehys nopeuttaa tietokannan muokkaamista ja tarjoaa helpot rajapinnat CRUD (create, read, update, delete) toimintojen suorittamiseen.

Monimutkaisissa ja suorituskykykriittisissä järjestelmien osissa Softatohtori käyttää harkinnan mukaan myös suoria SQL-kyselyitä, joilla varmistetaan tietokannan maksimaalinen toimivuus.

JQuery/ExtJS

Javascript-kirjastot sisältävät valtavan määrän valmiita käyttöliittymäratkaisuja, joiden ansioista voidaan kustannustehokkasti toteuttaa näyttäviä ja toimivia käyttöliittymäelementtejä. Laajassa käytössä olevat ratkaisut ovat myös turvallisia jatkokehityksen ja tulevien selainpäivityksien kannalta.